«Fjols til Fjells»

Fjols til fjells

Den gode stilen, humoren og tonen fra «Hurumhei Høyfjellshotell» i filmen «Fjolls til Fjells» er ikke ulik den vi forsøker å bevare på Skjerdingen hyggehotell i dag!

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Inspirasjonen er altså hentet fra filmen «Fjols til Fjells», Carlmar Film 1957 med Leif Juster, Unni Bernhoft, Frank Robert og ikke minst Willie Hol – deriblant Liv Ullmanns debutscene innen film i første scene. Scenene utendørs er alle tatt opp ved Gålå Høyfjellshotell – 4 mil unna Skjerdingfjell – og illusorisk ble også alle scener fra resepsjonsavdelingen tatt opp i den datidens nye resepsjon på Gålå – som ble tegnet nærmest identisk med Skjerdingens resepsjon av samme arkitekt samme år!

Men i praksis er nok resepsjons-scenene egentlig tatt opp i Norsk Films Studio på Jahr i Oslo med en fri kopi av resepsjonen på Gålå gjort av Norsk Films arkitekt Zaitzow og dermed faktisk også av resepsjonen på Skjerdingen!

Således er interiør, språksjargong og ikke minst stemningen meget relevant for det konseptet vi ønsker å videreføre ved «Skjerdingen Hyggehotell» i dag – en udødelig festlig stil, tone og humor vi eiere av hotellet elsker og vil videreføre for våre kjære gjester – langt utover i 2010-tallet!

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Vi ønsker derfor velkommen tilbake til «Hurumhei-atmosfæren» – og et fornøyelig og underholdende opphold med Norges flotteste fjellnatur i omgivelsene. Her kan De møte mange fargerike personligheter – ja nær sagt hele personregisteret fra filmen – i levende live nå mot 2020 tallet!

Eiere og stamgjester består nemlig av en festlig blanding av Hotellfolk, Investorer, Kunstnere, IT-folk, Håndverkere, Bønder og Advokater – alle med humor, skapertrang og kreativitet til felles.

På Skjerdingfjell Hyggehotell er det faktisk litt «In å være Ut» – dette er stedet for oss som ikke lenger har behov for å imponere materielt blant strebere og moteriktige oppkomlinger i heisen på Hemsedal eller Hafjell, men snarere tvert imot har nådd opp til «Maslows behov for selvrealisering» og derfor rett og slett bare vil ha det hyggelig i en svært kreativ og uformell atmosfære når vi er på ferie – alltid med god service innen rekkevidde. Skjerdingen Hyggehotell er kjent for de mange kreative samlinger og spontane idédugnader blant stamgjestene – flere med store resultater (les mer om noen av disse resultatene her) – som på helt lokal dialekt her oppe er omtalt som å «Sitje å Bubble». Hotellet har derfor nå omsider fått eget «Bubblotek» – et eget stort rom i nattklubben hvor de hyggelige og kreative kan «Bubble» i fred og ro for dansemusikken med dertil god og idéfremmende servering ut i de skapende nattetimer…

Se Skjerdingen Hyggehotell sin fundamentalfilm og «konseptmanual» – Nasjonalskatten «Fjols til Fjells» – her i en digitalisert og oppdatert fullversjon. God fornøyelse med filmen og kom deretter selv hitopp og opplev tidsmaskinen tilbake til stemningen man nettopp forventer på et velbevart, opprustet og levende sted fra glansperioden innen Norsk Høyfjellshotell historie!

 

Comments are closed.