Attraksjoner ved hotellet

Foruten om de omtalte Naturløypene som er landets flotteste med utgangspunkt fra hotellet – og Åpen sæter rett i nærheten – så har Skjerdingen Hyggehotell også andre attraksjoner i gåavstand fra hotellet:

Bodil Grytten viser i sommer sin jubileumsutstilling på Skjerdingen Høyfjellshotell. Se intervjuet med henne og hotell-medeier på Skjerdingen – Sæming Hanestad.

Velkommen til fjells! Nyt en fargerik opplevelse mens du evt venter på at kjøkkenet forbereder en deilig middag eller kaffe & vafler.

Se mer på: www.livskilden.com

«Out Of Space»!

Verdens eneste «kunstinstallasjon» med en tro kopi av Granitt-Monolitten fra filmen «2001: En romodyssé» – av Stanley Kubrick finnes på Skjerdingen!

Installasjonen «Out Of Space» står på tunet til den øverste hytten i veien opp Slalåmbakken («Jægerstua»)  – 5 minutters gange opp fra hotellet og er en gave fra Skjerdingen Filmklubb – til ære for denne unike filmen og Sir Arthur C. Clarke.

*For særlig interesserte i gåten: For å se symbolikken med de 2 verktøyene foran monolitten og den øvrig allegori i installasjonen «Out Of Space» – her er delvis forklaringen – (særlig i part I og II): http://www.kubrick2001.com

Verdens første Rakett Sparkstøtting!

Den helt unike Rakettsparken – som er oppfunnet på Skjerdingen og utviklet i U.S.A. – henger utstillet i hotellets resepsjon – og kjøres på Vinterfestivalen som avholdes på hotellet med visse mellomrom!

Se også morsom amatør-video fra «Avdukings-seremonien» for sparken i 2008 – i ekte «Flåklypa Grand Prix» stil arrangert av den lokale «Akadæmisk Jægerforening» som har laget faste arrangementer på hotellet siden 1984.

Andre ting i nærheten som passer for en dagstur til fots fra Skjerdingen:

Friis og Vinje Vegen!

Besøk Vinje støtten hvor Åsmund Olavsson Vinje skrev det berømte diktet «No ser eg atter slike fjell og dalar» på sin fotvandring til Karl XVs kroning i Trondheim. Turen som senere ble til den kjente og faktisk landets første Nynorskutgitte bok – «Ferdaminne» – og nasjonaldiktet som senere inspirerte Edvard Grieg til den vakre tonsettingen. Et av Norges viktigste nasjonale epos! Nyd utsikten og inspirasjonen fra stedet dette oppstod – og gå noen kilometer i Vinje sine fotspor. Drikk av forfriskelsens kildevann direkte fra samme «Kaldkjølla» Vinje beskriver så flott i Ferdaminni: «Det var ei njoting som ikkje var forteljande…» og se sæterbua på Hellaksetra hvor Vinje ble så forelsket i den lokale budeia -«Huldra» – at han ikke ville dra videre… som han selv omtaler med «stor hug» i Ferdaminni… Bruk noen timer i hans fotspor og oppleve dette «snapshot» fra vår nasjonale kulturarv – hvor alt er bevart slik det så ut på hans store vandring «Sumaren 1860» .

Stenhytta i Bretningsdalen – en fin familietur fra Skjerdingen med gratis overnatting:

Hytta er eid og vedlikeholdt av Ringebu Fjellstyre og kan benyttes helt gratis – bare man forlater den like ryddig som når man kommer. Det er flere sengeplasser i stenhytta.

Tysk flyvrak fra den andre verdenskrig:

 

 

Comments are closed.