Attraksjoner ved hotellet

Foruten om de omtalte Naturløypene som er landets flotteste med utgangspunkt fra hotellet – og Åpen sæter rett i nærheten – så har Skjerdingen Hyggehotell også andre attraksjoner i gåavstand fra hotellet:

Bodil Grytten viser i sommer sin 10. utstilling på Skjerdingen Høyfjellshotell

I år er det fargerike akryl bilder som dominerer; men også de velkjente akvarellbildene i seriene:

«Jante»låvens»borettslag», «Nybyggerfeltet», elefanter, engler & sommerfugler; er også med

Velkommen til fjells og nyt en fargerik opplevelse mens du evt venter på at kjøkkenet forberederen deilig lunsj, middag eller kaffe & vafler…

Se mer på: www.livskilden.com

 

«Out Of Space»!

Verdens eneste «kunstinstallasjon» med en tro kopi av Granitt-Monolitten fra filmen «2001: En romodyssé» – av Stanley Kubrick finnes på Skjerdingen!

Installasjonen «Out Of Space» står på tunet til den øverste hytten i veien opp Slalåmbakken («Jægerstua»)  – 5 minutters gange opp fra hotellet og er en gave fra Skjerdingen Filmklubb – til ære for denne unike filmen og Sir Arthur C. Clarke.

*For særlig interesserte i gåten: For å se symbolikken med de 2 verktøyene foran monolitten og den øvrig allegori i installasjonen «Out Of Space» – her er delvis forklaringen – (særlig i part I og II): http://www.kubrick2001.com

Verdens første Rakett Sparkstøtting!

Den helt unike Rakettsparken – som er oppfunnet på Skjerdingen og utviklet i U.S.A. – henger utstillet i hotellets resepsjon – og kjøres på Vinterfestivalen som avholdes på hotellet med visse mellomrom!

Se også morsom amatør-video fra «Avdukings-seremonien» for sparken i 2008 – i ekte «Flåklypa Grand Prix» stil arrangert av den lokale «Akadæmisk Jægerforening» som har laget faste arrangementer på hotellet siden 1984.

Andre ting i nærheten som passer for en dagstur til fots fra Skjerdingen:

Friis og Vinje Vegen!

Besøk Vinje støtten hvor Åsmund Olavsson Vinje skrev det berømte diktet «No ser eg atter slike fjell og dalar» på sin fotvandring til Karl XVs kroning i Trondheim. Turen som senere ble til den kjente og faktisk landets første Nynorskutgitte bok – «Ferdaminne» – og nasjonaldiktet som senere inspirerte Edvard Grieg til den vakre tonsettingen. Et av Norges viktigste nasjonale epos! Nyd utsikten og inspirasjonen fra stedet dette oppstod – og gå noen kilometer i Vinje sine fotspor. Drikk av forfriskelsens kildevann direkte fra samme «Kaldkjølla» Vinje beskriver så flott i Ferdaminni: «Det var ei njoting som ikkje var forteljande…» og se sæterbua på Hellaksetra hvor Vinje ble så forelsket i den lokale budeia -«Huldra» – at han ikke ville dra videre… som han selv omtaler med «stor hug» i Ferdaminni… Bruk noen timer i hans fotspor og oppleve dette «snapshot» fra vår nasjonale kulturarv – hvor alt er bevart slik det så ut på hans store vandring «Sumaren 1860» .

Stenhytta i Bretningsdalen – en fin familietur fra Skjerdingen med gratis overnatting:

Hytta er eid og vedlikeholdt av Ringebu Fjellstyre og kan benyttes helt gratis – bare man forlater den like ryddig som når man kommer. Det er flere sengeplasser i stenhytta.

Tysk flyvrak fra den andre verdenskrig:

Fjols til fjells

Den gode stilen, humoren og tonen fra «Hurumhei Høyfjellshotell» i filmen «Fjolls til Fjells» er ikke ulik den vi forsøker å bevare på Skjerdingen hyggehotell i dag!

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Inspirasjonen er altså hentet fra filmen «Fjols til Fjells», Carlmar Film 1957 med Leif Juster, Unni Bernhoft, Frank Robert og ikke minst Willie Hol – deriblant Liv Ullmanns debutscene innen film i første scene. Scenene utendørs er alle tatt opp ved Gålå Høyfjellshotell – 4 mil unna Skjerdingfjell – og illusorisk ble også alle scener fra resepsjonsavdelingen tatt opp i den datidens nye resepsjon på Gålå – som ble tegnet nærmest identisk med Skjerdingens resepsjon av samme arkitekt samme år!

Men i praksis er nok resepsjons-scenene egentlig tatt opp i Norsk Films Studio på Jahr i Oslo med en fri kopi av resepsjonen på Gålå gjort av Norsk Films arkitekt Zaitzow og dermed faktisk også av resepsjonen på Skjerdingen!

Således er interiør, språksjargong og ikke minst stemningen meget relevant for det konseptet vi ønsker å videreføre ved «Skjerdingen Hyggehotell» i dag – en udødelig festlig stil, tone og humor vi eiere av hotellet elsker og vil videreføre for våre kjære gjester – langt utover i 2010-tallet!

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Vi ønsker derfor velkommen tilbake til «Hurumhei-atmosfæren» – og et fornøyelig og underholdende opphold med Norges flotteste fjellnatur i omgivelsene. Her kan De møte mange fargerike personligheter – ja nær sagt hele personregisteret fra filmen – levende live nå mot 2020 tallet!

Eiere og stamgjester består nemlig av en festlig blanding av Hotellfolk, Investorer, Kunstnere, IT-folk, Håndverkere, Bønder og Advokater – alle med humor, skapertrang og kreativitet til felles.

På Skjerdingfjell Hyggehotell er det faktisk litt «In å være Ut» – dette er stedet for oss som ikke lenger har behov for å imponere materielt blant strebere og moteriktige oppkomlinger i heisen på Hemsedal eller Hafjell, men snarere tvert imot har nådd opp til «Maslows behov for selvrealisering» og derfor rett og slett bare vil ha det hyggelig i en svært kreativ og uformell atmosfære når vi er på ferie – alltid med god service innen rekkevidde. Skjerdingen Hyggehotell er kjent for de mange kreative samlinger og spontane idédugnader blant stamgjestene – flere med store resultater (les mer om noen av disse resultatene her) – som på helt lokal dialekt her oppe er omtalt som å «Sitje å Bubble». Hotellet har derfor nå omsider fått eget «Bubblotek» – et eget stort rom i nattklubben hvor de hyggelige og kreative kan «Bubble» i fred og ro for dansemusikken med dertil god og idéfremmende servering ut i de skapende nattetimer…

Se Skjerdingen Hyggehotell sin fundamentalfilm og «konseptmanual» – Nasjonalskatten «Fjols til Fjells» – her i en digitalisert og oppdatert fullversjon. God fornøyelse med filmen og kom deretter selv hitopp og opplev tidsmaskinen tilbake til stemningen man nettopp forventer på et velbevart, opprustet og levende sted fra glansperioden innen Norsk Høyfjellshotell historie!

Comments are closed.