«Fjols til Fjells»

Fjols til fjells

Den gode stilen, humoren og tonen fra «Hurumhei Høyfjellshotell» i filmen «Fjolls til Fjells» er ikke ulik den vi forsøker å bevare på Skjerdingen hyggehotell i dag!

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Skjerdingen Hyggehotell fra resepsjonen nå i dag.

Inspirasjonen er altså hentet fra filmen «Fjols til Fjells», Carlmar Film 1957 med Leif Juster, Unni Bernhoft, Frank Robert og ikke minst Willie Hol – deriblant Liv Ullmanns debutscene innen film i første scene. Scenene utendørs er alle tatt opp ved Gålå Høyfjellshotell – 4 mil unna Skjerdingfjell – og illusorisk ble også alle scener fra resepsjonsavdelingen tatt opp i den datidens nye resepsjon på Gålå – som ble tegnet nærmest identisk med Skjerdingens resepsjon av samme arkitekt samme år!

Men i praksis er nok resepsjons-scenene egentlig tatt opp i Norsk Films Studio på Jahr i Oslo med en fri kopi av resepsjonen på Gålå gjort av Norsk Films arkitekt Zaitzow og dermed faktisk også av resepsjonen på Skjerdingen!

Således er interiør, språksjargong og ikke minst stemningen meget relevant for det konseptet vi ønsker å videreføre ved «Skjerdingen Hyggehotell» i dag – en udødelig festlig stil, tone og humor vi eiere av hotellet elsker og vil videreføre for våre kjære gjester – også nå utover på 2020-tallet!

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Skjerdingens søsterhotell fra resepsjonen i 1957

Vi ønsker derfor velkommen tilbake til «Hurumhei-atmosfæren» – og et fornøyelig og underholdende opphold med Norges flotteste fjellnatur i omgivelsene. Her kan De møte mange fargerike personligheter – ja nær sagt hele personregisteret fra filmen – i levende live nå på 2020 tallet!

Eiere og stamgjester består nemlig av en festlig blanding av Hotellfolk, Investorer, Kunstnere, IT-folk, Håndverkere, Bønder og Advokater – alle med humor, skapertrang og kreativitet til felles.

På Skjerdingfjell Hyggehotell er det faktisk litt «In å være Ut» – dette er stedet for oss som ikke lenger har behov for å imponere materielt blant strebere og moteriktige oppkomlinger i heisen på Hemsedal eller Hafjell, men snarere tvert imot har nådd opp til «Maslows behov for selvrealisering» og derfor rett og slett bare vil ha det hyggelig i en svært kreativ og uformell atmosfære når vi er på ferie – alltid med god service innen rekkevidde. Skjerdingen Hyggehotell er kjent for de mange kreative samlinger og spontane idédugnader blant stamgjestene – flere med store resultater (les mer om noen av disse resultatene her) – som på helt lokal dialekt her oppe er omtalt som å «Sitje å Bubble». Hotellet har derfor nå omsider fått eget «Bubblotek» – et eget stort rom i nattklubben hvor de hyggelige og kreative kan «Bubble» i fred og ro for dansemusikken med dertil god og idéfremmende servering ut i de skapende nattetimer…

Se første del av Skjerdingen Hyggehotell sin fundamentalfilm og «konseptmanual» – Nasjonalskatten «Fjols til Fjells» – her i en digitalisert og oppdatert fullversjon. God fornøyelse med filmen og kom deretter selv hitopp og opplev tidsmaskinen tilbake til stemningen man nettopp forventer på et velbevart, opprustet og levende sted fra glansperioden innen Norsk Høyfjellshotell historie!

Breaking News fra «Fjolls til Fjells»-universet:

Den nye Fjolls til Fjells-filmen anno 2020 er klar for release i februar!

Endelig er den kommet – ja det har sågar tidligere vært drodlet rundt ideen og vært dialog med rettighetshaverne fra impliserte på Skjerdingen – men de dyktige filmprodusentene «Stig og Stein» tok nå aktivt tak i saken og har klart det mesterstykke å finansiere en ny og talentfull oppfølger som en helaftens spillefilm med topp skuespillere og produksjon!

De fikk overtatt filmrettighetene fra Fam. Carlmar og de separate TV-rettighetene i 2017 og har på imponerende kort tid laget en meget verdig oppfølger til originalen av 1957 i tidsriktig koloritt av i dag.

Handlingen foregår da – naturlig nok – ikke på Ringebufjellets tradisjonsrike hoteller denne gangen, men på nåtidens mest hotte ungdoms-destinasjon som jo er Trysil!
Likefullt har man heldigvis fulgt den «konservative tradisjonshumor» og latt introduksjonen og linken til forgjengeren være gjennom en person som har utspring og tilhørighet til 50-tallet og originalfilmens stil – nemlig nåtidenes «Pikkolo» som nå så coolt benevnes som: «The Front Desk Manager»… Tradisjonen tro har han selvsagt også fått navnet Poppe etter originalen med Leif Juster. Denne Poppe presenteres i filmen som selveste sønnesønnen til Poppe på Hurumhei Høyfjellshotell!

Og nåtidens Poppe har altså til de grader hengt seg opp i tidsmaskinen og lever fortsatt med et ben godt plantet tilbake på 50-tallets og bestefars særs konservative hotell disiplin og oppdragelse – både i holdninger og antrekk! Her blir det selvsagt raskt duket for konflikt mellom erkekonservative Poppe som synes det mest utagerende kan være en Kvikk Lunch i solveggen eller en syltynn Pjolter om aftenen – og dagens heftige afterskiungdoms partykultur …

Det hele utvikler seg selvsagt til en fornøyelig farse – nå i mange parallelle historier som nesten tangerer originalfilmen i humoristisk verdi.
Særlig fordi de utvalgte aktørene vi følger i filmen treffer så godt ved å illustrere akkurat alle de personligheter, gleder og problemer man faktisk møter med å drive et høyfjellshotell av i dag … Et meget fornøyelig persongalleri!

Se trailer her:

Vi på Skjerdingen Hyggehotell som har vært «Fjolls til Fjells»-entusiaster gjennom mange år applauderer denne festlige og tidsriktige oppfølger med stor glede.
Og vi minner nye filmentusiaster om at hvis man ønsker å oppleve noe som kan minne om atmosfæren fra inspirasjonskilden til denne nye filmen – altså den originale «Fjolls til Fjells» fra 1957 med Leif Juster – så kan man ta «tidsmaskinen» tilbake ved å besøke «Skjerdingen Hyggehotell» for noen fornøyelige dager.

Hotellet ligger 2.5 timer unna Trysil (3.5 timer fra Oslo og 3.5 timer fra Trondheim) og har meget hyggelige priser, slalåmbakke rett bak hotellet, 7 mil med langrennsløyper, svømmebasseng, restaurant, bar med alle rettigheter og ikke minst den velkjente sosiale stemningen på aftenen …

Se mer om hotellet videre på denne hjemmesiden du er på nå – altså: www.skjerdingen.com

Og så gleder vi oss alle til å se filmen – som allerede har premiere i februar og som vil bli en «must see» film for store og små – kommende påske – og sikkert deretter en kult-tradisjon på linje med originalen for de kommende år!

Gratulerer med innsatsen – «Stig og Stein Studio» og alle tilhørende partnere med flotte skuespillere! Og svært vellykket casting ved å finne den perfekte Poppe III – og ikke minst den nye filmstjerne Christian Skolmen! (Som for øvrig er sønn av den fantastiske humoristen Jon Skolmen som var stor Skjerdingen entusiast og fast gjest her i sin tid)!

Comments are closed.